Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler

İlyas Tüfekçi Özel Eğitim Anaokulu Müdürlüğü 2023 yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Okul Öncesi Özel Eğitim Öğretim Programı (37-78 ay) uygulayan Özel Eğitim Anaokulu olarak kurulmuştur. Anaokulumuzdaki eğitim programları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu yasal mevzuat ve buna bağlı olarak hazırlanan kurum yönetmeliği çerçevesinde uygulanmaktadır. 3-6 yaş (37-78 ay) arası çocuklarımıza Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu akademik takvim boyunca eğitim veren, ilk öğrenime ve yaşama hazır, kendini özgürce ifade edebilen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına saygılı, çevresini düşünerek sorgulayabilen, doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşmuş, paylaşmayı bilen, arkadaşlarının haklarına saygılı, uygar ve mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen bir kurumdur.

*Okulumuzda dersler 09:30-14:30 saatleri arasında verilmektedir.

* Okulumuzda 12:00-12:50 arası öğle yemeği uygulaması vardır.

*Okula öğrencinin gelemeyeceği günlerde okul aranıp öğretmene haber verilmelidir.

*Hasta (özellikle de ateşli olup antibiyotik kullanan ve bulaşıcı hastalığı olan) çocukların hem kendi sağlığı hem de diğer arkadaşlarının sağlığı için evde dinlendirilmesine dikkat edilmelidir.

*Servis aracı haricinde Aile üyesi dışında bir kişi öğrenciyi alacaksa; okul idaresine/öğretmenine veli/yasal vasisi tarafınca önceden alacak kişi hakkında bilgi verilmelidir.

*Doğum günü/etkinlik vb. gibi kutlamaları 12.00-13.00 saatleri arasında öğle yemeği zamanında yapılmaktadır.Herhangi bir kutlama yapmak isteyen velilerimizin bir hafta öncesinden sınıf öğretmenine bilgi vermesi gerekmektedir.

*Resmi tatillerde okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı kararlarına uygun olarak tatil edilir.

*Eğitimin amaçlarına uygun olarak en iyi şekilde yürütülmesi için, okul yönetimi, sınıf öğretmeni ve veli işbirliği yapılmalıdır.

*Okul programının aksamaması için velisi tarafınca servise teslim edilmesi/servisten alınmasına ilişkin olarak belirtilen saatte çocuğumuzun hazır olması sağlanmalıdır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi