ANKARA / KEÇİÖREN - İlyas Tüfekçi Özel Eğitim Anaokulu

İlyas Tüfekçi Özel Eğitim Anaokulu

OVACIK MAH. 567 CAD. NO 3 KEÇİÖREN / ANKARA
Vizyon
İlyas Tüfekçi Özel Eğitim Anaokulu Müdürlüğü olarak süreç temelli, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi hedefleyen, hem bilgiyi hem de süreci merkeze alan, becerilerin öğretilmesinde ortak strateji-yöntem ve teknikleri öne çıkaran bir yaklaşım benimsenmiş olup,Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik olarak hazırlanan Okul Öncesi Özel Eğitim Öğretim Programı, 7 gelişim alanı ile ilişkili öğretim programları uygulanmaktadır.Bunlar; 1. Bilişsel Gelişim Alanı 2. Alıcı Dil Gelişim Alanı 3. İfade Edici Dil Gelişim Alanı 4. Kaba Motor Gelişim Alanı 5. İnce Motor Gelişim Alanı 6. Sosyal-Duygusal Gelişim Alanı 7. Uyumsal Beceriler Gelişim Alanı Okul Öncesi Özel Eğitim Öğretim Programı 37-78 ay arasındaki özel eğitim gereksinimi olan çocuklar için hazırlanmış; program, mevzuat gereği özel eğitim gereksinimi olan çocukların ilkokula başlama yaşının 79 aya kadar uzatılabilmesi nedeniyle 78 aya kadar yapılandırılmıştır. Bu bağlamda, Okul Öncesi Özel Eğitim Öğretim Programı kapsamındaki gelişim alanları, 37-48, 49-60 ve 61-78 ay olmak üzere toplam 3 gelişimsel dönem içinde ele alınmıştır. Okul Öncesi Özel Eğitim Öğretim Programının ulaşmayı hedeflediği genel amaçlar kapsamında 37-78 aylık çocukların; • Hatırlama, problem çözme, olaylar arasında neden-sonuç ilişkileri kurma ile düşünme süreçlerini geliştirerek bilişsel gelişim alanında ilerlemeler göstermelerini sağlamak, • Dünyayı algılama, çevresinde olanları anlama ve anlamlandırabilme ile alıcı dil gelişimlerini sağlamak, • Düşüncelerini iletebilen, isteklerini gerçekleştirebilen, karşılarındaki kişi ya da kişilerle etkileşime geçebilen, kendini bağımsız şekilde ifade edebilen kişiler olarak yetişmelerine imkân sağlamak, • Kavrama, bırakma ve el becerilerini geliştirerek ince motor gelişimlerine destek vermek, • Denge, hareket ve nesne kontrolü geliştirerek kaba motor gelişimlerini sağlamak, • Yetişkinlerle ve akranlarıyla etkileşim ve ilişki kurarak, kendi kimlikleriyle başkaları ile ilişkide olarak, duygularını uygun şekilde düzenleyip göstererek sosyal-duygusal özelliklerini geliştirmek, • Başkalarının bakım ve gözetimindeki desteğin azaltılarak, bağımsızlaşma ve yaşamda bağımsız olarak işlev görebilme için gereksinim duyduğu becerileri edinmelerine ve uyumsal beceriler alanında ilerlemelerini sağlamaktır.
Misyon
İlyas Tüfekçi Özel Eğitim Anaokulu Müdürlüğü olarak 3-6 yaş (37-78 ay) arası özel gereksinimi bulunan çocukların millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onları ilkokula hazırlamak, şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır. Kurumumuzda açık kapı politikası izlenmektedir; başta velilerimiz olmak üzere isteyen herkes anaokulumuzu ziyaret edebilir. İlyas Tüfekçi Özel Eğitim Anaokulu Müdürlüğü olarak, ailelerimizin katılımını gönülden desteklemekte, onlara kendilerini çocuk eğitimi ve gelişimiyle ilgili konularda geliştirebilecekleri, öğretmenlerimizle birlikte çocuklarının eğitimiyle ilgili sorumlulukları paylaşabilecekleri ve okul ortamında çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortam sunmaktayız. 37-78 aylık (3, 4 ve 5 yaş) çocuklarımızın zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyerek ilerleyen yaşamlarında daha üretici ve verimli olmalarını sağlamak amacıyla oluşturduğumuz Bireysel Rehberlik Dosyalarıyla ( Veli görüşme raporu, bireysel görüşme raporu, gelişim raporu, bireysel değerlendirme formu, sistematik gözlem formu.) okul hayatları boyunca onlara rehber olacak ve biriken bilgilerle, hayatlarına daha kolay bir şekilde yön vermelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz.
İl merkezine 10 km. İlçe Merkezine 5 km.